Over Boer & ZO

De doelgroep kennende en met de overtuiging dat je een kwalitatief hoogwaardig en interessant tijdschrift kunt afleveren dat door een grote groep mensen met plezier gelezen en gewaardeerd wordt als het met passie, interesse en (veel) plezier gemaakt wordt, startte uitgever en polderbewoner Rijk van Vulpen in 2013 met Boer & ZO. Sindsdien valt dit glanzende, zware, fullcolour magazine gemaakt door, voor en over de polder(bewoners),  ieder kwartaal gratis in ruim 3500 brievenbussen.

Na de eerste uitgave in december 2013 is Boer & ZO, mede dankzij de groeiende belangstelling van adverteerders, in korte tijd een begrip geworden in het buitengebied van de provincie Flevoland.

Boer & ZO heeft geen politieke kleur, is niet links of rechts, respecteert ieder geloof en stelt zich open voor ieders mening. Er is ‘een pen’ voor reguliere akkerbouw en voor biologische varianten, voor traditionele werkwijzen en voor innovatieve ideologen, voor melkveehouders en duivenmelkers en alles daartussen.  Daarbij wordt ook regelmatig over de grenzen gekeken bij voormalige polderbewoners die naar een nieuw thuis afreisden om daar hun passie vorm te geven. Zo waren er onder andere gesprekken in Canada, Denemarken, Tsjechië, Zuid-Afrika en Australië.

Het grafisch format van Boer & ZO is even eenvoudig als succesvol: Kleurrijk, veel beeld(materiaal) en ieder artikel verrassend zonder dat het ‘te gek’ wordt (dat staat op papier veel eenvoudiger dan het in de praktijk is…) want uiteindelijk staan we met z’n allen nuchter in de koude klei.