‘Suiker blijft plakken … ‘

Sinds 2005 is Suiker Unie, onderdeel van Royal Cosun, de enige suiker fabrikant van Nederland. Voordien waren in Dinteloord en Groningen de fabrieken van Suiker Unie gevestigd en was Vierverlaten de fabriek van CSM suiker. In 2005 werd CSM Suiker (incl. Vierverlaten) uit particulier bezit overgenomen door Suiker Unie. Suiker Unie is mondiaal zeker niet het grootste bedrijf in de suiker, maar beschikt wel over twee van de grootste fabrieken in Europa. Harry licht toe hoe groot groot is: “De fabrieken van Suiker Unie kunnen zo’n 25.000 ton suikerbieten per dag verwerken, dat zijn 850 bietenauto’s.”
Sinds 2005 is Suiker Unie, onderdeel van Royal Cosun, de enige suiker fabrikant van Nederland. Voorheen waren in Dinteloord en Groningen de fabrieken van Suiker Unie gevestigd en was Vierverlaten de fabriek
van CSM suiker. In 2005 werd CSM Suiker (incl. Vierverlaten) uit particulier bezit overgenomen
door Suiker Unie. Suiker Unie is mondiaal zeker niet het grootste bedrijf in de suiker, maar beschikt wel over twee van de grootste fabrieken in Europa. Harry
licht toe hoe groot groot is: “De fabrieken van Suiker Unie kunnen zo’n 25.000 ton suikerbieten per dag verwerken, dat zijn 850 bietenauto’s.” Klik voor de gehele rondleiding en het gesprek over Suiker Unie op de foto!